Asta de ieri a fost misto. Ciudatel tare insa.

Eram cu Luca, ne indreptam spre gradinita. Am intrat in cladire, o casa mare boiereasca, veche, galben palid. Acoperita de multe liane si frunze, cu un aer abandonat. Liftul era direct afara. Ne-a lasat chiar pe acoperis. Peste tot sfori atarnand, geamuri vechi si murdare proptite. Acoperisul avea pereti, ca o camera, dar n-avea tavan. Se vedea cerul. De unde am coborat noi pornea un culoar. Am pornit pe el, ferindu-ne de sfori si dand ocazional cate ceva la o parte ca sa avem loc sa trecem. Am iesit pe o terasa de pamant, de unde se vedeau imprejurimile. Pe marginea terasei exista un gard de metal alb, cu bare largi. Ne-am apropiat de margine si am inlemnit amandoua.
Jos in fata noastra era o piscina enorma, marginita de un sir des de copaci. Apa era verzuie, ca si cum ar fi fost fie statuta, fie adusa dintr-un ocean inghetat. In apa erau zeci si zeci de pesti enormi, absolut fabulosi. Nefiind clara apa, mai mult ii ghiceam. Am vazut un rechin-ciocan de vreo 3 metri, patat exact ca un crap chinezesc, insa cu alb si visiniu. Toti pestii erau enormi, si sincer n-am idee cum incapeau in piscina aia care in comparatie cu ei mi se parea acuma mica. Inotau foarte incet si maiestuos aproape, ca niste prizonieri care se plimba in celula. Ne-am lasat amandoua moale jos, uimite. Din piscina a sarit un jet inalt de apa, si ne-am dat seama ca sunt si balene inauntru. Apoi inca un jet. Am vazut o coama patata disparand inapoi in apa. Vremea se intuneca, ca inainte de o ploaie puternica. Apoi am auzit stropi si in stanga noastra. M-am ridicat in picioare de unde ne asezasem si am vazut ca mai exista un bazin, chiar pe terasa unde ne aflam noi, insa ceva mai mic. Probabil insa la fel de plin cu pesti. M-am pus iarasi jos, insa in fata mea si a Lucai aparusera inca doua fete, asezate turceste, care se uitau si ele la bazinul de jos. Una din ele statea fix in fata mea, si nu vedeam de ea. M-am mutat ca sa vad mai bine. Bazinul aproape clocotea de agitatie in clipa asta. Nu se mai vedea limpede inauntru, doar cate un jet inalt mai aparea din cand in cand. Aveam in mana un aparat foto negru, cu un ditamai obiectivul. L-am deschis ca sa incerc sa fac o poza, insa zgomotoul produs de declansator a agitat piscinele si mai tare. L-am inchis, clipa in care parca a inceput o furtuna, pestii se infuriasera. Ne-am ridicat toate patru sa plecam, si am pornit repede inapoi spre lift. Coridorul pe care mergeam acum arata la fel cu cel pe care venisem, insa era cumva mai lung. Una din fetele din fata mea s-a oprit si a dat sa se intoarca, uitase ceva pe terasa, insa i-am zis sa mearga mai departe,  nu este timp si e periculos. Am ajuns toate patru la lifturi, clipa in care am deschis ochii.
Am vazut un blat de masa foarte foarte prafuit, undeva in dreapta mea. Talpile mele se sprijineau de spatarul unui fotoliu, ca si cum as fi adormit cu ele sus. Corpul imi era pe o saltea jos. In fata mea l-am vazut pe Tudor. I-am zis ca trebuie sa stergem masa, si a inclinat din cap ca da. Apoi mi-a aratat o factura, si m-a intrebat ce e cu ea. Avea doua pete de sange in dreapta. I-am zis ca nu stiu de unde poate fi. Mi-era somn inca, asa ca am inchis ochii la loc.
Eram inapoi langa lifturi, coborasem. Vorba vine, doar intrasem in ele ca intr-un portal si eram deja jos. Ce e si mai incredibil e ca “jos” insemna ca ma aflam pe aceeasi terasa de unde plecasem cu cateva minute inainte. Nu intelegeam. Luca era langa mine. Mi-a zis ceva, si mi-a picat fata. Nu tin minte ce mi-a zis, tot incerc de dimineata sa imi amintesc. Tot ce tin minte e ca era ceva incredibil si ca ce am aflat a schimbat totul. Si ca am intrebat-o “Pai si noi de ce am fugit atuncea?…”

Advertisements