Trebuie sa fi fost revista “The ONE” locul in care am citit  un material despre dezastrul din Haiti. Autoarea isi exprima regretul sincer fata de calamitatile de acest gen, singurele care ne mai fac pe noi, embronii hyper-modernismului urban, sa ne mai mobilizam intr-un efort la scara mare. Doar tragediile de mari proportii, indica ea, ne mai scot din amorteala, pentru a ridica ochii din iPoduri si de pe Facebook pentru a ajuta pe altii. Dar iata ca se poate, inca se intampla, nu, nu am murit de tot, noi, specia umana!

Dar am retinut un amanunt mult mai important din respectivul articol, si anume: in cazul in care doreai sa ajuti sinistratii, pe langa voluntariat sau promovat cauza, exista posibilitatea de a face donatii in bani. Si multi au facut-o, de la mic la mare, de la Jean-Jaques-John-Fritz-Vasilica Eurocitizen, la Anjelina Jolie, la guverne si tari din intreaga lume. Foarte frumos, foarte bine. Ze problem era faptul ca Romania a donat doar suma de 50.000 Euro! Va dati seama, doar 50.000 de Euro!! Pana si Republica Moldova, vecina noastra mai oropsita, a donat 100.000! Pai sa nu ne fie rusine, mai? Pai numai Anjelina a dat un milion! Ea singurica, femeie nemaritata cu sase copii.

Voi risca sa par o hiena fara suflet si voi spune inimaginabilul, si anume ca m-a durut in cotul cotului ce suma de bani a donat Romania sinistratilor din Haiti. Stiu ca e perfect normal si un semn de civilizare sa donezi, n-am de gand sa spun ca vai, puteam folosi banii aia mult mai bine la noi in tara, pentru ca ar fi o mare imbecilitate din partea mea. Cred insa ca e la fel de civilizat sa nu dai cu bata in balta si cu curul de pamant ca nu am oferit mai mult, si ca sunt unele dudui care isi vad doar redactia aranjata cu termopane de ultimul racnet si rimelul de un milion jumate si au senzatia ca asta e nivelul de trai real din Romania. Tanjesc din toata inima ca tarisoara asta sa ajunga la un grad oarecare de normalitate, insa nu cred ca fudulisme de genul asta fac parte din ecuatie.

Cel mai apropiat lucru care mi-a venit in cap a fost cu plicurile de la nunta, cand se striga “familia Popescu, 1.000 Euro!” si se aplauda frenetic … sau nu. Asta pentru ca familia Ionescu a dat 2.000 Euro si o masina nou-nouta! La nunta asta, Romanica noastra s-a cam facut de ras, iata insa ca din fericire exista revistele glossy, pudelii de paza ai societatii, care fluiera fault.

Am scotocit printre reviste si am gasit numarul cu pricina, era “Marie Claire”-ul pe luna martie. Gasiti materialul la pagina 52, chiar dupa cele 8 Beauty trends ale sezonului si interviul despre cum Natalie Portman is such a special lady. Si da, chiar este.

Advertisements